UCAM i PROVACUNO creen la ‘Càtedra de Recerca en Proteïna Animal, Nutrició i Salut’

PROVACUNO ha signat un acord amb la Universitat Catòlica de Múrcia (UCAM) per a la creació de la Càtedra Universitària d’Empresa Investigació en proteïna animal, nutrició i salut, que tindrà la seu al Campus de la UCAM a Múrcia.

L’objectiu de la Càtedra és la realització contínua d’activitats de recerca, transferència, divulgació, docència i innovació sobre la carn de boví com a font natural de proteïna, processos de maduració i alliberament d’aminoàcids essencials i pèptids bioactius amb el propòsit de generar avenços que millorin la qualitat del producte, optimitzin els processos de producció i en promoguin l’impacte positiu en la salut humana.

 

Cátedra UCAM y Provacuno

 

Els presidents de les dues institucions, María Dolores García Mascarell i Jaime Yartu San Millán, han ratificat aquesta setmana l’acord de col·laboració per posar en marxa aquesta Càtedra amb què, a més, es pretén establir sinergies entre la universitat i el sector carni, potenciant la formació especialitzada i facilitant la incorporació dels resultats al mercat ia la consciència social. A més, neix amb una visió oberta, on puguin col·laborar altres grups de recerca d’Espanya i l’estranger que siguin referents en aquest terreny.

 

Activitats diverses
Dins de les activitats de formació es contempla, entre d’altres, l’organització de conferències, seminaris i congressos, la col·laboració en docència de grau, màster i doctorat que s’imparteix a la UCAM a les àrees d’interès de la Càtedra, la col·laboració de programes de postgrau i la convocatòria de premis a projectes Final de Màster i Tesis Doctorals.

Pel que fa a l’àrea de recerca, la Càtedra inclou l’elaboració i el desenvolupament de projectes de recerca conjunta entre les dues parts, activitats de transferència tecnològica al sector productiu, la promoció de trobades d’experts a l’àrea d’interès de la Càtedra o la dotació de beques predoctorals a estudiants per tal de realitzar tesis doctorals en temes relacionats amb la Càtedra.

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors