PROVACUNO ha signat un acord amb la Universitat Catòlica de Múrcia (UCAM) per a la creació de la Càtedra Universitària d’Empresa Investigació en proteïna animal, nutrició i salut, que tindrà la seu al Campus de la UCAM a Múrcia.
L’objectiu de la Càtedra és la realització contínua d’activitats de recerca, transferència, divulgació, docència i innovació sobre la carn de boví com a font natural de proteïna, processos de maduració i alliberament d’aminoàcids essencials i pèptids bioactius amb el propòsit de generar avenços que millorin la qualitat del producte, optimitzin els processos de producció i en promoguin l’impacte positiu en la salut humana.
Els presidents de les dues institucions, María Dolores García Mascarell i Jaime Yartu San Millán, han ratificat aquesta setmana l’acord de col·laboració per posar en marxa aquesta Càtedra amb què, a més, es pretén establir sinergies entre la universitat i el sector carni, potenciant la formació especialitzada i facilitant la incorporació dels resultats al mercat ia la consciència social. A més, neix amb una visió oberta, on puguin col·laborar altres grups de recerca d’Espanya i l’estranger que siguin referents en aquest terreny.
Activitats diverses
Dins de les activitats de formació es contempla, entre d’altres, l’organització de conferències, seminaris i congressos, la col·laboració en docència de grau, màster i doctorat que s’imparteix a la UCAM a les àrees d’interès de la Càtedra, la col·laboració de programes de postgrau i la convocatòria de premis a projectes Final de Màster i Tesis Doctorals.
Pel que fa a l’àrea de recerca, la Càtedra inclou l’elaboració i el desenvolupament de projectes de recerca conjunta entre les dues parts, activitats de transferència tecnològica al sector productiu, la promoció de trobades d’experts a l’àrea d’interès de la Càtedra o la dotació de beques predoctorals a estudiants per tal de realitzar tesis doctorals en temes relacionats amb la Càtedra.