Va Rússia cap a un model de producció càrnia integrada?

Els costos de producció de les principals carns a Rússia han patit augments des d’inicis d’aquest any. Així, els costos del pollastre han augmentat un 35%, els del porc un 30% i els del boví un 10%, segons les dades de la Unió Nacional de Processadors de Carn d’aquest país.

El baix poder adquisitiu de la població russa no ha permès repercutir aquests augments en el preu final de la carn. Davant d’un augment mitjà dels costos de producció del 30% durant el 2018, amb prou feines s’ha repercutit un 3% al consumidor. Aquesta situació, al costat d’un descens general en el consum de carn per càpita, ha portat a la indústria càrnia russa a una situació complicada, per no dir difícil.

El govern rus és reticent a augmentar els preus dels consumidors, ja que tem noves baixades dels consums. Davant d’aquesta situació, els operadors carnis van a aquells proveïdors que són capaços de reduir els costos de producció, el que afavoreix a les estructures d’integració en detriment de les indústries càrnies independents.

Foto: Rawpix

Col·laboradors