El Govern aprova un pla de xoc amb mesures socials per fer front al coronavirus per un valor de 200.000 milions d’€

El Consell de Ministres ha aprovat noves mesures econòmiques dins del pla de xoc per a fer front a la pandèmia del coronavirus, que contemplen més liquiditat per a l’economia; suport a famílies i ciutadans vulnerables; flexibilitat en els ajustos temporals de plantilles i suport a la recerca de vacunes i cures de la malaltia. Entre les mesures socials, s’inclouen l’ajornament del pagament dels subministraments de la llar per a les famílies més vulnerables fins a setembre.

En concret, les mesures anunciades pel president del Govern, Pedro Sánchez, per uns 200.000 milions d’euros, inclouen la «moratòria en el pagament de subministraments bàsics (aigua, llum i gas) a col·lectius vulnerables». Entre les mesures també s’ha previst la pròrroga automàtica fins a setembre del bo social a les llars beneficiàries. També es preveu la «moratòria en el pagament d’hipoteques a persones que hagin reduït els seus ingressos o estiguin en situació de desocupació pel Covid-19».

El pla inclou un fons específic de contingència per a reforçar l’atenció a persones majors, sense sostre i en residències de majors i dependents (dotat amb uns 300 milions d’euros).

També es flexibilitza la regla de despesa pública «perquè els ajuntaments puguin usar el seu superàvit si l’inverteixen en partides d’atenció social: atenció a la dependència, serveis socials i tot tipus de problemes d’índole social associats al coronavirus (300 milions d’euros).

Colaboradores