Fort increment de l’exportació de carn de porc a final d’any, segons la UE

La Comissió de la UE ha publicat recentment l’edició d’estiu de la seva perspectiva a curt termini per als mercats agrícoles. La Comissió creu que la producció de carn de porc de la UE mostrarà un lleuger creixement el 2020, del 0,5%. S’espera que aquest augment en la producció sigui recolzat per forts preus que encoratgin l’expansió i el retorn de la demanda interna, particularment dins de el sector de serveis d’aliments.

A més, les perspectives d’una forta demanda d’exportació, predominantment a la Xina, segueix sent un impulsor clau de l’mercat europeu. S’espera que les exportacions de carn de porc de la UE continuïn mostrant un fort creixement aquest any, recolzat per una forta demanda de la Xina.

Estats Units, a pel mercat xinès

Les exportacions de carn de porc de la UE ja s’han beneficiat d’aquesta forta demanda xinesa, registrant un augment del 150% en els primers quatre mesos de l’any. No obstant això, en comparació amb el final de l’any passat, la Xina també ha augmentat els subministraments dels EUA, Brasil i Canadà, augmentant la seva participació en el mercat en detriment de la UE. Mirant cap al futur, aquest serà un punt d’observació clau, particularment a mesura que els Estats Units es mouen per capturar més de el mercat xinès.

Amplia la informació en aquest enllaç.

Colaboradores