1077 científics s’uneixen a la Declaració de Dublín

S’ha publicat un nou article sobre la Declaració de Científics de Dublín a la reputada revista científica Nature Foods. L’article explica la importància de la protecció del bestiar pels efectes positius en la salut i la nutrició, alhora que convoca altres científics a signar la declaració. Crida l’atenció el fet que 1077 científics internacionals s’han adherit a la Declaració de Dublín, publicada recentment.

 

TEXT COMPLET EN AQUEST ENLLAÇ

 

 

La carta es va iniciar després d’una cimera internacional celebrada a Dublín els dies 19 i 20 d’octubre del 2022, durant la qual els científics van debatre sobre el paper social de la carn. En aquesta cimera, un consorci de científics va arribar a la conclusió que els nostres sistemes ramaders són massa valuosos per perdre’ls per culpa d’una formulació de polítiques sense una base científica sòlida.

La iniciativa va ser cofundada pel catedràtic de Ciència dels Aliments i Biotecnologia Frédéric Leroy, coautor també de l’article de Nature Food.

Els sistemes alimentaris actuals s’enfronten a un doble repte sense precedents. Es demana augmentar la disponibilitat d’aliments derivats del bestiar (carn, lactis, ous) per ajudar a satisfer les necessitats nutricionals insatisfetes d’uns 3.000 milions de persones, per als quals les mancances de nutrients contribueixen al retard del creixement, l’emaciació, l’anèmia i altres formes de malnutrició.

 

La ramaderia és el mètode mil·lenari provat per crear una nutrició sana i uns mitjans de vida segurs

 

De l’ONU

El darrer paràgraf de la Declaració de Dublín es va prendre del text de la documentació final de la Cimera del Sistema Alimentari de l’ONU del 2021 sobre Ramaderia Sostenible. Diu així “La civilització humana s’ha construït sobre la base de la ramaderia, des de l’inici de l’edat de bronze, fa més de 5.000 anys, fins a esdevenir la base de la seguretat alimentària de les societats modernes actuals. La ramaderia és el mètode mil·lenari provat per crear una nutrició sana i uns mitjans de vida segurs, una saviesa profundament arrelada en els valors culturals de tot el món.La ramaderia sostenible també proporcionarà solucions per al repte addicional d’avui, romandre dins de la zona de funcionament segur de els límits del planeta Terra, l’única Terra que tenim”.

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors