23 de juny, dia del xai. Deu consells per a una barbacoa de xai perfecta i uns quants trucs

El proper 23 de juny el sector celebra el dia del xai. El que tradicionalment era un dia per ajuntar-se i celebrar Sant Joan, avui tornarà a ser un dia de celebració i retrobament en un país que, després de tres mesos de reclusió, necessita reunir-se per celebrar. I res millor que fer-ho al voltant d’una barbacoa amb carn de xai a casa amb família i amics.

Per organitzar una barbacoa cal seguir aquests simples consells. Quedaràs bé amb els teus convidats.

 

Consells

1. Graella lluent

Encén la barbacoa i després de cinc minuts frega amb un paper per eliminar les males olors i el greix de l’últim ús.

2. ¡Planifica i calcula!

Si el xai porta os, seran necessaris uns 500 grams per adult i uns 250 grams per nen. Ningú es quedarà amb gana!

3. Llenya o carbó

¿Llenya o carbó vegetal? El més fàcil i ràpid és utilitzar carbó vegetal, però si disposem de llenya, el millor és fer-ho amb fusta dura i seca tipus alzina.

4. Encesa sense olors

Utilitza per encendre la barbacoa pinyes o branques seques. Les pastilles d’encesa deixen cert gust de químic.

5. Controla el temps

El temps és clau a l’hora de fer una barbacoa, tant per controlar les brases com per cuinar la carn. Les brases han de preparar-se una hora abans de començar a menjar.

6. Les brases perfectes

La flama ha de desaparèixer gairebé del tot i la calor s’ha de repartir de manera uniforme per tota la superfície. Llavors és el moment de posar la nostra carn.

7. Houston, tenim un problema

Si en algun moment es revifen les flames, el millor truc per acabar amb elles és tirar sal.

8. Temperatura adequada

La carn ha d’estar temperada abans de col·locar-la en la graella. Treu-, al menys, una hora abans perquè no s’enganxi.

9. 5 + 5

Si el foc és l’adequat, només cal fer les costelles de xai cinc minuts per cada costat perquè quedin cruixents, a una alçada d’uns cinc centímetres de les brases.

10. No maregis

Perquè el xai quedi sucós, és important no marejar-. No s’ha de donar la volta a les peces fins que no estiguin cuinades per complet per un costat.

Trucs

Alguns trucs que t’ajudaran a aconseguir una carn ben cuinada:

  • Tria el moment de tirar la sal. Els partidaris de salar la carn abans de rostir argumenten que d’aquesta manera queda més saborosa, altres difereixen i aconsellen salar la carn després de rostir-la. Asseguren que així la carn perd menys sucs, quedant més tendra.
  • Dóna-li la volta a cada peça una sola vegada i ajuda’t d’una pinça millor que d’un instrument punxant. Així evitaràs que es perdin sucs cada vegada que es punxa.
  • Té cura que no s’apaguin les brases mentre cuines. Amb la qual cosa si vas a preparar un gran graellada de xai per a moltes persones et recomanem mantenir un espai amb llenya encesa que generi brases i alimenti la barbacoa.

O bé demanar-los a través de les empreses que us poden portar els diferents talls a casa.

Pots compartir aquesta informació a les teves xarxes socials i adjuntar les etiquetes #Cordero #DiadelCordero #SanJuan #23Junio ​​#cabrito.

Tens més informació a www.todoalabrasa.es

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors