28 de setembre. Webinar de l’European Livestock Voice: el futur de la ramaderia

El proper 28 de setembre, la xarxa European Livestock Voice organitza un webina titulat: El futur de la ramaderia a la UE i més enllà. Les associacions de la UE que representen la cadena de valor ramadera s’han unit per organitzar aquest acte fonamental sobre el futur de la ramaderia.

 

 

L´esdeveniment té com a objectiu oferir un debat obert entre científics, formuladors de polítiques, ONG i el sector privat, per mostrar la nostra voluntat de buscar el diàleg amb totes les parts interessades i abordar els desafiaments socials a través de solucions viables i pràctiques.

L’esdeveniment només és per invitació. Si esteu interessats en assistir-hi, poseu-vos en contacte amb: info@europeanlivestockvoice.eu

Programa
14:00 – Paraules d’obertura de la moderadora de l’esdeveniment, Rose O’Donovan, editora d’AGRA FACTS seguit per:
Discurs d’obertura: Els beneficis multifacètics de la ramaderia
• Thanawat Tiensin, Director de la Divisió de Producció i Sanitat Animal de la FAO

14:25 – Taula rodona: Benestar animal a la ramaderia
Preparant l’escenari: Leonard Theron, Universitat de Lieja
Panellistes:
• Antonio Velarde, IRTA
• Lucie Carrouée, DG SANT
• Inês Grenho Ajuda, Eurogrup d’Animals

15:10 – Taula rodona: Ramaderia i Medi Ambient
Preparant l’escenari
Panellistes:
• Pablo Manzano, Centre Basc per al Canvi Climàtic
• Catherine Geslain-Lanéelle, DG Agricultura
• Célia Nyssens, Oficina Europea de Medi Ambient

15:55 – Pausa per al cafè

16:25 – Taula rodona: El paper del bestiar a les dietes i la nutrició saludables
Preparant l’escenari: Stefaan De Smet, Universitat de Gant
Panellistes:
• Alice Stanton, Reial Col·legi de Cirurgians d’Irlanda
• Camille Perrin, BEUC
• DG SANT

17:10 – Panell d’alt nivell: Futura política de la UE en matèria de ramaderia
Panellistes:
• Esperança Orellana, Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació d’Espanya
• Marco Contiero, Greenpeace UE
• Pekka Pesonen, Copa Cogeca
• Eurodiputat per confirmar

17:55 – Paraules de cloenda: Moderador

L´esdeveniment serà seguit per begudes per establir contactes i un sopar a peu.

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors