4a edició del Dia Internacional de Conscienciació sobre la Pèrdua i el Malbaratament d’Aliments

El proper 29 de setembre se celebrarà la quarta edició del Dia Internacional de Conscienciació sobre la Pèrdua i el Malbaratament d’Aliments, i es farà, com sempre, una clara crida a l’acció del sector públic i privat per reduir la pèrdua i el malbaratament d’aliments per transformar els sistemes agroalimentaris i contribuir a l’assoliment de l’Agenda 2030.

 

 

 

 

Aquest any la FAO ha preparat la versió actualitzada de la guia “Involúcrate” per al  IDAFLW 2023 . El document proporciona dades i missatges clau que es poden utilitzar aquest dia, enllaços a recursos rellevants sobre el tema de la FAO i el PNUMA, així com accions de prevenció de la pèrdua i el malbaratament d’aliments que poden realitzar tant parts interessades públiques i privades , com els consumidors.

A més, la Comissió Europea juntament amb l’oficina regional de l’ONU a Brussel·les per commemorar aquest dia ha organitzat acte públic presencial dedicat a la IDAFLW (”Réagir, Agir et Réduire”), per a aquelles persones que es trobin a Brussel·les aquest mateix 29 de setembre. Tindran lloc diverses activitats, entre elles un “debat” sobre el malbaratament d’aliments amb parts interessades i representants de la societat civil, una demostració de cuina amb zero desaprofitament i aliments “reciclats”, i la projecció d’una pel·lícula de ficció relacionada amb la alimentació.

 

Anafric, involucrada

El proper divendres 29 de setembre, coincidint amb el Dia Internacional de Conscienciació sobre la Pèrdua i el Malbaratament d’Aliments, Anafric presentarà la web anafriczero.anafric.es, on es concentraran les informacions que el sector està duent a terme per frenar la pèrdua. Es presentarà AnafricZero, la campanya que acompanyarà totes les comunicacions sobre desaprofitament.

Día: 29 de septiembre

Hora inicio: 13.00h

Hora final: 13.30h

Enlace a la reunión (TEAMS)

Col·laboradors