54.736 visitants professionals rep la fira FIGAN

Intensa activitat comercial, expositiva i de divulgació, a la fira FIGAN celebrada a finals de març. La 16a edició d’aquesta Fira Internacional per a la Producció Animal no podia acabar de millor manera: 54.736 visitants professionals han omplert els passadissos de Fira de Saragossa durant quatre dies. FIGAN és l’espai de trobada més adequat per cercar solucions als reptes presents i futurs del sector. Precisament, els professionals han destacat tots els processos de digitalització i de millora dels rendiments productius que s’han vist aquests dies a Fira de Saragossa.

 

 

Comencem FIGAN 2023 amb un elevat nombre d’expositors, recuperant xifres de normalitat similars a les prèvies a la pandèmia i consolidant la posició de la cita com a epicentre del sector primari del sud d’Europa; una cosa que hem d’agrair al gran suport demostrat pel sector i especialment al comitè organitzador del certamen”, destaca Javier Camo, director de la fira. I és que el certamen ha comptat amb 987 marques expositores, de 26 països de tot el món, assolint una superfície superior als 77.000 metres quadrats.

 

Avanços cap a una ramaderia intel·ligent

Sens dubte, un altre dels aspectes més destacats d’aquests dies ha estat la internacionalització de la cita. El programa de missions comercials ha atret a Fira de Saragossa més de 90 empreses, de 14 països com Argentina, Líban, Marroc, Portugal, Tunísia o Veneçuela, fent possible un elevat nombre d’entrevistes i reunions de negoci.

Quatre intensos dies en què s’ha donat visibilitat als importants avenços cap a una ramaderia intel·ligent, els darrers equipaments tecnològics, les instal·lacions ramaderes, el benestar animal o la presentació d’avenços digitals al sector, entre d’altres. A més, entre els punts forts de l’exposició ha destacat la representació de 17 races ramaderes selectes de les espècies bovina i equina, la pista ubicada al pavelló 7 per mostrar les bondats morfològiques dels animals o l’espai “TOTS EN FIGAN”, que ha comptat amb nombroses activitats organitzades per la Real Federació Espanyola d’Associacions de Bestiar Selecte, RFEAGAS.

Més informació en aquest enllaç: FIGAN 

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors