65.000 dones impulsen el lideratge internacional de el sector porcí espanyol

65.000 dones treballen en el sector porcí espanyol, fet que suposa 4,2 de cada 10 llocs de treball, i juguen un paper fonamental en el lideratge internacional de el sector, segons destaca la Interprofessional del Porcí de Capa Blanca (Interporc) amb motiu del Dia internacional de la Dona. En total, i només tenint en compte l’ocupació directa, són 31.450 dones les que treballen en la producció primària, 30.926 a les indústries i distribució de porcí i 2.620 en cooperatives i empreses integradores, tal com reflecteixen les dades elaborades per Interporc.

El director de Interporc, Alberto Herranz, destaca “la gran envergadura i importància de la dona en el nostre sector, i la seva dedicació és garantia de futur per al sector primari i per a les zones rurals, ja que més de 30.000 duen a terme la seva activitat en municipis de menys de 5.000 habitants, dotant de vida i dinamisme als pobles de l’ ‘Espanya buidada’.

No obstant això, apunta, “és necessari donar visibilitat a la feina que realitzen i seguir impulsant la seva incorporació als òrgans de decisió i representació, tant en l’àmbit de la producció com en l’industrial agroalimentari o el corporatiu”.

Col·laboradors