9 de cada 10 espanyols tenen una opinió positiva de la carn de boví

Segons una enquesta de Sigma Dos per a Provacuno -la interprofessional del boví- als espanyols els agrada la carn de boví. Tant, que el 89,9% tenen una imatge bona o molt bona d’aquesta carn que consideren, en un percentatge gairebé idèntic, rica i saborosa, amb gran valor nutricional, alta aportació proteïnes de qualitat i, en definitiva, necessària per a una alimentació completa i saludable.

L’estudi dóna altres dades significatives, com que per al 88,2% dels espanyols la carn de boví té molta o força importància en la gastronomia tradicional espanyola i el 75,9% la considera com a pròpia de la cuina mediterrània. Tradició i modernitat són complementàries, i el 71,8% pensa que el boví té molta o força importància a la cuina moderna.

 

 

El boví, ben tallat i “a la planxa”

A més, per al 73,6% dels espanyols, la gran varietat de talls que hi ha de carn de boví no només permet una gran varietat d’experiències gastronòmiques, sinó que afecta positivament la butxaca, afavorint opcions assequibles. En aquest sentit, són els més grans de 65 anys els que més destaquen la varietat de talls de boví.

Com ens agrada consumir la carn de boví?

A la planxa és l’opció preferida per a gairebé 4 de cada 10 espanyols (38,7%), seguida del guisat com a forma de preparació (opció preferida del 16,7%) i de la barbacoa (14%). A més, el filet de vedella resulta l’opció més fàcil i ràpida de preparar comparada amb altres tipus de plats: així ho jutja el 31,5% dels espanyols, mentre que per al 25,9% ho seria l’amanida i per a 15, 6%, la pasta.

Tot i que vivim un moment on preocupa la inflació, el 61,8% considera que la carn de boví és l’aliment que menys puja en dates nadalenques i gairebé la meitat (47,1%) considera que al menú nadalenc no pot faltar algun plat de boví. Puja menys… i és més aprofitable: comparant diferents tipus d’aliments frescos, els espanyols consideren que la carn de boví és el que genera menys desaprofitaments.

Javier López ha mostrat la seva satisfacció en constatar que el 90% dels espanyols valora positivament la carn de boví, i anima “a consumir-la aquest Nadal pel seu preu, versatilitat de cuinat, varietat de talls, diversitat de receptes i excel·lent qualitat”.

Per ampliar la informació, clica l’enllaç.

 

 

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors