9 de cada 10 espanyols tenen una opinió positiva de la carn de boví

Segons una enquesta de Sigma Dos per a Provacuno -la interprofessional del boví- als espanyols els agrada la carn de boví. Tant, que el 89,9% tenen una imatge bona o molt bona d’aquesta carn que consideren, en un percentatge gairebé idèntic, rica i saborosa, amb gran valor nutricional, alta aportació proteïnes de qualitat i, en definitiva, necessària per a una alimentació completa i saludable.

L’estudi dóna altres dades significatives, com que per al 88,2% dels espanyols la carn de boví té molta o força importància en la gastronomia tradicional espanyola i el 75,9% la considera com a pròpia de la cuina mediterrània. Tradició i modernitat són complementàries, i el 71,8% pensa que el boví té molta o força importància a la cuina moderna.

 

 

El boví, ben tallat i “a la planxa”

A més, per al 73,6% dels espanyols, la gran varietat de talls que hi ha de carn de boví no només permet una gran varietat d’experiències gastronòmiques, sinó que afecta positivament la butxaca, afavorint opcions assequibles. En aquest sentit, són els més grans de 65 anys els que més destaquen la varietat de talls de boví.

Com ens agrada consumir la carn de boví?

A la planxa és l’opció preferida per a gairebé 4 de cada 10 espanyols (38,7%), seguida del guisat com a forma de preparació (opció preferida del 16,7%) i de la barbacoa (14%). A més, el filet de vedella resulta l’opció més fàcil i ràpida de preparar comparada amb altres tipus de plats: així ho jutja el 31,5% dels espanyols, mentre que per al 25,9% ho seria l’amanida i per a 15, 6%, la pasta.

Tot i que vivim un moment on preocupa la inflació, el 61,8% considera que la carn de boví és l’aliment que menys puja en dates nadalenques i gairebé la meitat (47,1%) considera que al menú nadalenc no pot faltar algun plat de boví. Puja menys… i és més aprofitable: comparant diferents tipus d’aliments frescos, els espanyols consideren que la carn de boví és el que genera menys desaprofitaments.

Javier López ha mostrat la seva satisfacció en constatar que el 90% dels espanyols valora positivament la carn de boví, i anima “a consumir-la aquest Nadal pel seu preu, versatilitat de cuinat, varietat de talls, diversitat de receptes i excel·lent qualitat”.

Per ampliar la informació, clica l’enllaç.

 

 

Col·laboradors