Alimentaria&Hostelco 2024 creix i encara la seva edició més internacional

Alimentaria&Hostelco celebrarà una de les edicions amb més participació d’empreses i professionals internacionals de la història. De les 3.200 companyies expositores, 900 procedeixen de fora d’Espanya i un 25% dels 100.000 visitants previstos arribaran de més de 120 països, consolidant-se així com a plataforma referent europea del sector. Els grans reptes i tendències de la indústria, com ara els aliments funcionals, la sostenibilitat i la IA, s’abordaran en més de 350 activitats i demostracions a càrrec de 700 prestigiosos experts i xefs.

 

 

El certamen comptarà aquest any amb 900 expositors estrangers, més del 28% de les 3.200 firmes participants i un 125% més que en la passada edició, el 2022. D’aquesta manera, Alimentaria&Hostelco serà una de les plataformes amb més oferta transversal del sector a l’àmbit internacional, en què el sector carni, el food service i l’hostaleria comptaran amb la representació més nombrosa.

 

Plena ocupació

Alimentaria & Hostelco abastarà set pavellons, la pràctica totalitat dels 100.000 m2 nets del recinte Gran Via de Fira de Barcelona. L’oferta expositiva d’Alimentaria es vertebrarà en 13 sectors:

  • Intercarn (carn i derivats)
  • Interlact (làctics)
  • Expoconser (conserves)
  • Restaurama (food service)
  • Snacks, Biscuits & Confectionery (aperitius i dolços)
  • Fine Foods (productes gurmet)
  • Organic Foods (productes ecològics)
  • Coffee, Bakery & Pastry (cafeteria, fleca i pastisseria)
  • Alimentaria Trends -que inclou els segments en auge Plant-Based, Vegan
  • Foods, Free From (aliments sense al·lèrgens), Functional Foods i Halal
  • International Pavilions (una mostra representativa de l’oferta internacional a través de participacions agrupades)
  • Lands of Spain (amb representació de tots els territoris d’Espanya)
  • Grocery Foods (en què les grans marques demostren la seva força)
  • FoodTech (dedicat a l’equipament per a la indústria d’alimentació i begudes).

Addicionalment Alimentaria Premium, l’espai més exclusiu del certamen, acollirà nou firmes selectes de l?alta gastronomia.

Anafric, sempre amb Intercarn i Alimentària

ANAFRIC  participa una edició més a Alimentària amb un estand de 600 m2 agrupat al costat d’11 empreses, constituïnt un dels estands amb més superfície del certamen i amb més representació de carns fresques de boví, oví i porcí.

Les empreses expositores són:

 

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors