Anafric amb Intercarn, l’esdeveniment que reuneix les marques líders de la indústria càrnia espanyola el 2024

El saló dels productes carnis i derivats tornarà a ser l’àrea més extensa de la propera edició d’Alimentaria, que tindrà lloc del 18 al 21 de març al recinte Gran Via de Fira de Barcelona. Amb més representació empresarial que mai, Intercarn 2024 també comptarà amb un nombre més gran de grans compradors internacionals convidats procedents de mercats estratègics per al sector carni.

 

 

La indústria càrnia es tornarà a bolcar a Intercarn demostrant que és el seu referent firal per excel·lència. El saló ha renovat els seus acords estratègics amb les principals associacions i institucions sectorials, com la Federació Empresarial de Carns i Indústries Càrniques (FECIC), l’associació de fabricants i distribuïdors AECOC, l’associació empresarial càrnia ANAFRIC i la Interprofessional del Porcí de Capa Blanca ( Interporc). Algunes organitzaran ponències i debats a Intercarn centrades en grans reptes per a la indústria càrnia com la revaloració del sector primari i el desafiament de la sostenibilitat.

La trobada líder per als negocis i la internacionalització de la indústria càrnia espanyola tornarà a ser el motor de la plataforma firal Alimentaria & Hostelco 2024. Intercarn reunirà les grans marques del sector carni nacional i ampliarà la seva representació internacional. En total, al voltant de 330 empreses que ocuparan prop de 14.000 m2 de superfície expositiva, un 6% més que en la seva última edició, el 2022, amb tota mena de productes carnis frescos, processats, curats o precuinats i les darreres novetats del mercat.

Què significa el sector carni

El carni és el quart sector industrial d?Espanya amb una xifra de negoci de més de 31.000 M€, el 28,4% de tot el sector alimentari espanyol, segons dades de l?Associació Nacional d?Indústries de la Carn d?Espanya. Suposa el 2,55% del PIB total i és l’ocupador més gran de la indústria alimentària, amb més de 119.000 llocs de treball sectorials directes. A més, lidera les exportacions del sector d’alimentació i begudes espanyol, amb més de 9.980 M€ en vendes el 2022 (un 10% més que el 2021). Espanya és el tercer productor mundial de porcí i, a la Unió Europea, és el primer productor d’oví i el quart de boví.

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors