ANAFRIC aplaudeix les mesures per frenar els atacs de grups animalistes a granges ramaderes

L’Associació d’Empreses Càrnies, Anafric, aplaudeix les mesures empreses pel Departament d’Agricultura Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya davant les irrupcions il·legals de grups animalistes a explotacions ramaderes. Entre les mesures hi ha les primeres denúncies de la Conselleria a activistes, així com la redacció i distribució d’un manual de recomanacions a seguir per part dels ramaders davant d’aquests assalts. Anafric, que agrupa 200 empreses del sector ramader-carni, expressava fa tan sols unes setmanes, el president Torra i la consellera Jordà, la seva preocupació davant “la criminalització creixent” que pateix el sector carni i la desprotecció davant aquesta realitat.

            Anafric ha rebut amb satisfacció les mesures empreses pel Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya en resposta als atacs organitzats de grups animalistes a les explotacions ramaderes catalanes. Des d’aquesta administració, s’ha redactat i difós un manual de recomanacions per als ramaders amb els passos a seguir davant les entrades il.legals a les explotacions. “Són recomanacions molt útils que serveixen també per als escorxadors”, recorden des d’Anafric. Entre els consells destaca la necessitat de fer denúncia, no només davant la irrupció il·legal, sinó també davant la presa d’imatges a l’interior de les granges per a la seva distribució en xarxes socials. Des Anafric s’insisteix que “les imatges difoses a les xarxes distorsionen i tergiversen la realitat de les granges per propiciar una imatge negativa del sector”. Anafric també aplaudeix la mesura de la Conselleria de denunciar els activistes que participin en aquest tipus d’assalts, així com la tramitació de les primeres denúncies.

Sector criminalitzat
El president de ANAFRIC, Josep Friguls, traslladava fa una setmanes al mateix president de la Generalitat, Joaquim Torra, i la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, la preocupació del col·lectiu davant la criminalització creixent que pateix el sector. En aquest sentit, des d’Anafric es demanava la col·laboració d’aquesta administració en la defensa de la carn, i del sector carni, en general. Anafric expressava aquesta situació en la reunió celebrada el passat 5 de juny amb el sector carni català al complet. Una cita que, “per primera vegada en 20 anys”, com recordava Josep Friguls, unia a la seu de la Generalitat, als segments productiu i industrial del sector porcí.

ANAFRIC, 200 empreses del sector ramader-carni
Anafric és una associació empresarial càrnia d’àmbit nacional que defensa els interessos de les empreses del sector ramader-carni de tots els sectors, de manera transversal i plural i que compta amb 200 empreses associades. L’activitat de les empreses engloba des de les granges d’engreix, escorxadors, sales d’especejament i magatzems frigorífics. ANAFRIC representa (en tones de canals comercialitzades) un 69% del sector ovina, un 46% del sector, i un 23% del sector porcí. Els seus associats facturen un global de 3.628 milions d’euros anuals i donen feina a gairebé 4.900 persones en plantilla fixa.

 

 

 

Col·laboradors