Anafric considera que excloure les carns de la rebaixa de l’IVA és “un greuge per al sector”

En resposta a la compareixença de premsa realitzada pel president del Govern, Sr. Pedro Sánchez, on les carns no han estat incloses al llistat de rebaixa o eliminació de l’IVA, des d’Anafric, patronal càrnia espanyola exposem:

  • El sector reclama des de fa temps una rebaixa de l’IVA per a les carns, un aliment bàsic a la cistella de la compra i part de la dieta mediterrània.
  • Altres aliments, també bàsics, sí que han estat inclosos a la rebaixa o bé l’eliminació de l’IVA.
  • Considerem que hi ha un greuge comparatiu amb altres sectors. La carn ha estat, és i serà un aliment essencial.
  • Els comerços de proximitat, entre ells carnisseries i xarcuteries, són els establiments que més estan patint la crisi. Cada dia se’n compra menys perquè les famílies no poden consumir carn. El sector carni no només és la gran indústria, també forma part d’aquest sector i molt important, el petit establiment de barri, que es veurà afectat.
  • Davant el greuge comparatiu de que l’estem sent objecte, des d’Anafric creiem que la rebaixa del preu de l’IVA s’hauria de contemplar a TOTS els aliments que serveixen per alimentar les persones.

Si amb aquesta mesura s’està promovent que la societat espanyola no consumeixi carn, anem per mal camí i ens trobaran de cara.

Des d’Anafric continuem sol·licitant una reunió urgent al més alt nivell per exposar arguments i solucions per a la rebaixa de l’IVA de les carns.

Col·laboradors