Anafric demana el suport d’institucions i mitjans de comunicació per a la defensa del sector carni

Anafric, associació càrnia espanyola, ha participat al webinar “De la Declaració de Dublín al Manifest de Madrid”, organitzat per la plataforma Realidad Ganadera. El webinar, un esmorzar informatiu amb la premsa del sector, ha comptat amb la presentació de Josep Friguls, portaveu de la plataforma i president de l’associació, que ha realitzat un al·legat a favor del sector contra les informacions esbiaixades que apareixen a xarxes ia mitjans. “Sembla que som els culpables de tot. I gràcies a la ciència estem demostrant que tot allò que es diu no s’ajusta a la realitat del sector carni. La ciència ha d’estar per sobre de les ideologies”, ha expressat el president d’Anafric.

 

 

El webinar, el segon que realitza la plataforma, ha comptat amb l’organització d’una taula rodona que ha tingut la presència d’Ana Granados, vicepresidenta de la Plataforma Europea d’Investigació Animal Task Force; Juan Pascual, veterinari i divulgador científic i autor de llibre “Raons per ser omnívor”; Pablo Manzano, doctor en Ecologia i investigador al Basque Centre for Climate Change Ikerbasque (BC3); Antonio Escribano, doctor en Medicina i autor de diversos llibres i Consuelo Serres, presidenta de la Conferència de Degans de Facultats de Veterinària d’Espanya. El debat ha estat moderat per José Manuel Álvarez, director de Carn i Salut. Les conclusions han estat presentades per Miguel Ángel Higuera, coordinador de Som Ramaderia.

La intervenció de José Friguls ha destacat el sector carni com a exemple “de desenvolupament, afany i sacrificis econòmics. Som un sector motor econòmic a les zones rurals”. Davant els reptes en sostenibilitat o benestar animal, Friguls és clar: “Sabem que tenim molts desafiaments al davant, però estem al costat dels científics perquè la ciència és irrefutable”.

El president d’Anafric ha finalitzat la seva intervenció sol·licitant a institucions i mitjans “més suports” a un sector que “està a la línia de la transparència”. José Friguls ha recordat la feina feta en pandèmia. “Som fonamentals en l’alimentació del nostre país i tenim un producte de qualitat, àmpliament reconegut als mercats internacionals”.

 

*Imagen de Pixabay

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors