Anafric demana el suport d’institucions i mitjans de comunicació per a la defensa del sector carni

Anafric, associació càrnia espanyola, ha participat al webinar “De la Declaració de Dublín al Manifest de Madrid”, organitzat per la plataforma Realidad Ganadera. El webinar, un esmorzar informatiu amb la premsa del sector, ha comptat amb la presentació de Josep Friguls, portaveu de la plataforma i president de l’associació, que ha realitzat un al·legat a favor del sector contra les informacions esbiaixades que apareixen a xarxes ia mitjans. “Sembla que som els culpables de tot. I gràcies a la ciència estem demostrant que tot allò que es diu no s’ajusta a la realitat del sector carni. La ciència ha d’estar per sobre de les ideologies”, ha expressat el president d’Anafric.

 

 

El webinar, el segon que realitza la plataforma, ha comptat amb l’organització d’una taula rodona que ha tingut la presència d’Ana Granados, vicepresidenta de la Plataforma Europea d’Investigació Animal Task Force; Juan Pascual, veterinari i divulgador científic i autor de llibre “Raons per ser omnívor”; Pablo Manzano, doctor en Ecologia i investigador al Basque Centre for Climate Change Ikerbasque (BC3); Antonio Escribano, doctor en Medicina i autor de diversos llibres i Consuelo Serres, presidenta de la Conferència de Degans de Facultats de Veterinària d’Espanya. El debat ha estat moderat per José Manuel Álvarez, director de Carn i Salut. Les conclusions han estat presentades per Miguel Ángel Higuera, coordinador de Som Ramaderia.

La intervenció de José Friguls ha destacat el sector carni com a exemple “de desenvolupament, afany i sacrificis econòmics. Som un sector motor econòmic a les zones rurals”. Davant els reptes en sostenibilitat o benestar animal, Friguls és clar: “Sabem que tenim molts desafiaments al davant, però estem al costat dels científics perquè la ciència és irrefutable”.

El president d’Anafric ha finalitzat la seva intervenció sol·licitant a institucions i mitjans “més suports” a un sector que “està a la línia de la transparència”. José Friguls ha recordat la feina feta en pandèmia. “Som fonamentals en l’alimentació del nostre país i tenim un producte de qualitat, àmpliament reconegut als mercats internacionals”.

 

*Imagen de Pixabay

Col·laboradors