Anafric es reuneix amb l’ambaixador de la República Popular de la Xina per enfortir les relacions bilaterals entre els dos països

En un acte que subratlla la importància dels llaços comercials entre Espanya i la República Popular de la Xina, el president de l’associació empresarial càrnia Anafric, José Friguls, ha visitat l’ambaixada xinesa a Espanya per sostenir una reunió d’alt nivell amb l’ambaixador Yao Jing.

Durant aquesta significativa trobada, es va emfatitzar el paper crucial d’Espanya com a principal proveïdor de productes porcins a la Xina. Friguls va destacar la importància de mantenir la confiança en les empreses espanyoles i consolidar les excel·lents relacions comercials que existeixen actualment entre les dues nacions. Així mateix, es va plantejar l’obertura del mercat xinès als productes de boví i oví-capri espanyols, subratllant que aquesta ampliació beneficiaria enormement les dues economies.

 

Anafric se reúne con el embajador chino en España
Anafric es reuneix amb l’ambaixador xinès a Espanya, Yao Jing

 

 

         

 

Espanya: Líder en exportació porcina

El 2023, Espanya va reafirmar la seva posició com el principal proveïdor de productes porcins a la Xina, exportant 560.488 tones, cosa que representa el 20,3% del total del volum importat per la Xina en aquest sector, amb un valor de 1.223 milions d’euros.

De particular rellevància van ser les exportacions de carn fresca, que van assolir 294.885 tones valorades en 682,1 milions d’euros; les despulles, amb 260.608 tones per un valor de 501,1 milions d’euros; i el pernil, amb 2.404 tones valorades en 35,6 milions d?euros.

Mereix una menció especial la notable evolució el 2023 de les exportacions de peces desossades, que van experimentar un creixement del 19,8% en volum (861 tones) i un augment del 19,4% en valor, assolint els 12,26 milions d’euros.

Aquesta trobada reflecteix la ferma intenció d’Anafric de continuar promovent i enfortint els vincles comercials amb la Xina, consolidant així una aliança estratègica que promet beneficis mutus i sostenibilitat a llarg termini.

 

També us pot interessar:

 

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors