Anafric felicita Provacuno pel seu cinquè aniversari “d’èxits”

Provacuno,  la Interprofessional de la Carn de Boví d’Espanya, compleix cinc anys. Formen part de l’entitat, les organitzacions agràries Asaja, Asoprovac, Coag, Cooperatives Agroalimentàries i Upa per la part productora. Mentre que per la part industrial i punt de venda, són les organitzacions Agemcex, Anafric, Anice, Cedecarne, Cooperatives Agroalimentàries i Fecic. Tots treballen units i amb el màxim compromís per aportar la seva experiència i coneixements així com per definir i planificar l’estratègia amb l’objectiu d’aconseguir el millor per al sector.

Durant aquests cinc anys, s’han llançat importants campanyes de comunicació, com Fans del Boví, on s’ha donat resposta a les preguntes de la societat sobre el veritable impacte de l’activitat del Boví de Carn i el consum de carn de boví sobre la salut , el medi ambient i el benestar animal. També s’ha aconseguit activar 3 campanyes de promoció europees en què s’ha aconseguit un impacte mai abans obtingut en el nostre sector.

 

Paral·lelament s’ha posat en marxa l’estratègia Boví de Carn Carboni Neutral 2050, en col·laboració amb científics espanyols, on s’ha establert un full de ruta per assolir la neutralitat climàtica, amb diferents actuacions a curt, mitjà i llarg termini. El sector és conscient de les preocupacions de la societat i mostra d’això és el compromís amb el planeta.

 

En aquest últim any, Provacuno ha publicat un dels treballs més rigorosos, ambiciosos i objectius del món, el referencial de Benestar Animal en boví de carn PAWS. Ha estat elaborat per la Societat Espanyola de Protecció Animal (SEPROBA), experts en certificació i per un comitè científic multidisciplinari, que ha aconseguit ser un esquema acreditable per l’Entitat Nacional d’Acreditació (ENAC).

Resum de 5 anys

 

La Interprofessional ha exercit de forma intensa la seva activitat al llarg d’aquests cinc anys, on ha ajudat a la internacionalització de el sector, accelerant l’obertura de 8 nous mercats per a l’exportació, i molts altres en els quals se segueix treballant per poder obrir fronteres a la carn de boví. Des que va començar l’activitat de Provacuno, les exportacions s’han incrementat un 20%, dotant a el sector de majors possibilitats per a la comercialització de carn de boví.

Col·laboradors