Anafric participa en el viatge organitzat per la Generalitat per explorar oportunitats comercials a Nigèria

Anafric ha participat en un viatge de prospecció organitzada per Prodeca, empresa pública adscrita al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, juntament amb representants del sector carni de Catalunya en un viatge empresarial a Nigèria i Benín. L’objectiu del viatge ha estat explorar les oportunitats comercials pel sector de la carn.

Durant l’estada a Nigèria, la delegació s’ha reunit amb la Cambra de Comerç d’Abuja, l’Associació de Cambres de Comerç de Nigèria, la Comissió Nigeriana per a la Promoció de les Inversions, el Ministeri d’Agricultura, el Ministeri de Comerç i els importadors i distribuïdors d’alimentació del país. Durant les reunions, s’ha presentat el potencial agroalimentari català i s’han explorat els interessos mutus per explorar les possibilitats de col·laboració en termes comercials.

 

 

Nigèria mercat amb potencial

Nigèria, un mercat amb potencial per al sector agroalimentari català. És un dels mercats principals d’Àfrica, amb una població de més de 200 milions de persones. Es preveu un augment rellevant del consum d’aliments de proteïna animal en aquest país per l’increment de la població, que s’estima que es dupliqui els propers 25 anys, i del seu poder adquisitiu mitjà en els propers anys.

Amb 11,19M€ exportats el 2021, Nigèria és el 79è mercat de destinació de les exportacions agroalimentàries catalanes amb una tendència creixent en els darrers anys: en comparació de l’any anterior, el 2021 es van augmentar les exportacions un 14,31% en valor i un 44% en volum, i en els darrers cinc anys s’han incrementat un 222% en valor i un 73% en volum.

Altres de les associacions que van participar en el viatge van ser:

 

 

  • FECIC (Federació Empresarial de Carns i Indústries Càrnies)
  • FAC (Federació Avícola Catalana)
  • Agrupació de Productors d’Ous de Catalunya

 

ALTRES INFORMACIONS D’INTERÈS

 

Col·laboradors