Anafric, premiada per la Fundació Josep Pallach pel seu compromís social i foment dels valors educatius

En un acte molt concorregut que ha tingut lloc al Museu del Suro, de Palafrugell, l’associació Anafric ha estat guardonada amb el II Premi Empreses per a l’Educació i el Compromís Social, per la seva trajectòria de més de 12 anys donant suport a l’antiga Escola d’Hostaleria i Turisme de Barcelona, ​​que imparteix formació a alumnes del Programa de Formació i Inserció (PFI) Establiment del Sector Càrnic, oferint pràctiques formatives als seus alumnes.

Precisament aquest suport ha estat essencial segons han destacat des de la Fundació per mantenir les pràctiques en indústries càrnies durant la pandèmia. En aquest programa, i sota la supervisió d’Anafric, hi han participat empreses associades com Carns Romeu, Carns Pont, Sucarn, Viñals Soler, J. Milà o Companyia General Càrnia.

Com ha destacat el president d’Anafric, José Friguls, durant l’acte de concessió dels premis el 21 d’abril passat: “La inserció laboral dels i les alumnes que realitzen el programa de formació és del 100% cada any. A més amb el nostre programa, garantim la inclusió de persones en perill d’exclusió social”.

 

 

Durant l’any 2021, Anafric continua col·laborant amb la formació amb el nou centre d’estudis especialitzats a la indústria alimentària, l’Institut dels Aliments, situat al principal mercat majorista del sud d’Europa: Mercabarna. A través d’aquesta col·laboració, els alumnes coneixen la realitat de la indústria càrnia alimentària en les diferents facetes: des de l’escorxador fins a la recepció i manipulació de la carn al taulell de l’establiment.

Membres del jurat

La decisió del jurat s’ha pres per unanimitat i el jurat estava format pel secretariari d’UGT a les comarques gironines, Maxi Rica; la secretaria general de CCOO a les comarques gironines, Belén López; el president de PIMEC a Girona, Pere Cornellà; el president de la FOEG, Ernest Plana; el director dels Serveis Territorials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Joan Martí; el president de la Fundació Josep Pallach, Josep M. Soler; la representant de la família de Josep Pallach, Marta Ros; i el secretariari del patronat de la Fundació Josep Pallach, Marià Júdez.

Anafric ha compartit aquest premi amb Corve, l’associació d’empresaris de comerç i reparació de vehicles i embarcacions a les comarques gironines.

Col·laboradors