Anafric, reelegida com a entitat tresorera de la interprofessional Provacuno

Després de l’Assemblea General de PROVACUNO, l’Organització Interprofessional de la Carn de Boví, celebrada a Madrid, Jaime Yartu San Millán ha estat nomenat nou president després de rebre el suport unànime de les diferents associacions que integren la Interprofessional.

El nou president mostrava el seu agraïment per haver confiat i recolzat la seva candidatura, de la qual se sent “profundament orgullós ia la qual dedicarà temps i esforç per representar un sector tan important per a la societat com és el boví de carn”. Jaime Yartu San Millán, llicenciat en economia i dret, porta tota la vida vinculada al sector carni.

La nova junta reelegeix en el càrrec de tresorer José Friguls, president d’Anafric.

Entre els propers reptes, Yartu assenyala “la necessitat de seguir apostant per la investigació per afrontar el futur amb garanties, així com per mostrar la realitat del sector perquè els que menys ens coneixen ho facin”. Yartu també va subratllar que aquest sector “és exemple de competitivitat, traçabilitat, sostenibilitat, benestar animal i qualitat”.

El nou president de PROVACUNO és conscient del paper estratègic del sector de Boví de Carn “del qual ens hem de sentir molt orgullosos”, igual que és conscient del difícil escenari que travessa el sector on “la carestia de producte, l’augment dels costos de producció i els sobrecostos legislatius ens col·loquen en una situació complexa”.

El nou president planteja la presidència de la interprofessional PROVACUNO com “un enorme repte i una gran responsabilitat personal per respondre a la confiança que totes les organitzacions que formen aquesta interprofessional han dipositat en la meva persona”.

 

El Vicepresidente, Presidente, Tesorero y Secretario de la nueva Junta Directiva de la interprofesional PROVACUNO durante la celebración de la Asamblea General de la interprofesional

 

Després d’aquesta Assemblea General la junta directiva de PROVACUNO queda de la següent manera:

President: Jaime Yartu San Millán (ANICE)
Vicepresident: Raúl Sanz (COOPERATIVES AGROALIMENTÀRIES)
Secretari: Joan Algueró (ASOPROVAC)
Tresorer: Josep Friguls (ANAFRIC)
Vocals: Manolo Vázquez (ASAJA)
Roman Santalla (UPA)
Joaquín Gargallo (COAG)
Pol Viñals (FECIC)
Cecili Folgado (AGEMCEX)
María Sánchez (CEDECARN)
Octavio Gonzalo (COOPERATIVES AGROALIMENTÀRIES)

El nou equip afronta aquesta etapa amb l’objectiu de continuar treballant en la internacionalització del sector, amb l’obertura de nous mercats i la consolidació dels ja oberts, donar resposta a les noves tendències del consumidor i millorar la competitivitat de la cadena a través de la investigació

Per la seva banda, Eliseo Isla, abans d’abandonar el càrrec com a president, ha posat en valor la feina feta com a representant de PROVACUNO aquests anys. Illa ha destacat els èxits aconseguits, “hem estat capaços d’obrir importants països per a l’exportació com el Japó, hem realitzat campanyes de comunicació transcendentals per millorar la percepció del nostre sector i producte, i hem engegat excel·lents projectes a favor de la sostenibilitat i del benestar animal, i, tot això, amb situacions molt complexes fruit de la pandèmia del COVID19”.

 

Col·laboradors