Anafric se suma a la campanya europea contra l’ús indegut de les denominacions càrnies en productes “que no provenen de la carn”

Això no és un bistec “és la nova campanya que han iniciat sis organitzacions europees, encapçalades per la UECBV, AVEC CLITRAVI, Copa Cogeca EFFAB, i la Confederació Internacional de Carnissers a través de la qual volen deixar constància l’ús de les denominacions tradicionals de productes carnis i lactis per part de nous productes vegans o sense producció càrnia. Les associacions representants de sector animal a Europa exposen que amb la participació de l’creixent nombre d’empreses multinacionals en el mercat vegà, “hi ha hagut en els últims anys una empenta perquè denominacions com “filet”, “hamburguesa”, “salsitxa”, a imitacions de productes lactis i carn d’origen vegetal “.

L’Associació Empresarial Càrnica, Anafric, considera que aquestes multinacionals estan “usurpant” un “terreny que culturalment ha estat associat a la carn, el que pot provocar malentesos entre el consumidor final, a l’creure que compra carn, quan no ho és”, explica , José Friguls, president d’Anafric. Per això, Anafric se suma a la campanya europea.

 

 

Per què la campanya

El Parlament Europeu debat durant aquest setmana la prohibició de l’ús de les denominacions habituals de la carn i els elaborats carnis per a la venda de productes vegetals que no contenen carn en la seva composició.

La campanya europea, que també pot seguir-se en mitjans socials
a través de les etiquetes #EstoNoEsUnFilete #EstoNoEsUnaHamburguesa
i #EstoNoEsUnaSalchicha, apressa les multinacionals amb productes d’origen vegetal a buscar-se denominacions pròpies per no confondre el consumidor “.

La associacions europees insten els eurodiputats a defensar l’Esmena 165 original tal com es va aprovar en l’informe de la ComAgri sobre el nou Reglament de l’OCM a l’abril de 2019 i no acceptarà cap concessió a l’respecte. “No podem posar en perill el dret dels consumidors a disposar d’informació fiable sobre les característiques i els valors nutricionals dels productes que compren”

Manifest europeu

Col·laboradors