Anafric se suma al Dia Internacional contra el Canvi Climàtic

Anafric s’uneix a la iniciativa del Dia Internacional contra el Canvi Climàtic. Cada 24 d’octubre es commemora a tot el món aquesta iniciativa, instaurada per la ONU, que vol posar en evidència els grans estralls que s’estan deslligant al planeta a causa del canvi climàtic.

Anafric, com a associació representativa del sector ramader-carni, expressa el seu compromís i alineament amb els objectius internacionals per reduir les emissions de Gasos d’Efecte Hivernacle (GEI).

El sistema ramader – carni forma part dels sistemes alimentaris. La sostenibilitat ens diferencia perquè treballem en fórmules que contribueixin al planeta des d’una òptica econòmica, política i social responsable. Per tant, el sistema ramader – carni és part de la solució.

 

Conscients dels reptes mediambientals que tots hem d’afrontar per al futur del planeta, des del sector ramader – carni no s’ha deixat de desenvolupar nous mètodes i propostes perquè la nostra ramaderia i la seva indústria siguin més sostenibles.

La principal intenció d’aquest projecte és promoure sistemes innovadors de producció animal i noves pràctiques que consolidin la sostenibilitat econòmica, mediambiental i social de les granges de boví.

D’altra banda, des del sector reivindiquem el paper de les vaques i les ovelles bomber, per eliminar biomassa que fàcilment pot cremar, ia la ramaderia, perquè actua com un «curtafocs» eficient per lluitar contra els incendis forestals com veiem cada estiu i que s’ha fet més evident a l’estiu del 2022.

 

Alguns projectes per millorar l’impacte mediambiental:

 

–Life Beef Carbon. L’objectiu d’aquest projecte és reduir l’empremta de carboni del boví de carn un 15% els propers 10 anys de forma col·lectiva i compartida a quatre països europeus productors de boví de carn: França, Itàlia, Irlanda i Espanya. Tot això en el marc duna estratègia més àmplia, orientada a reduir les emissions. Al projecte ‘Life Beef Carbon’ estan participant 2.000 granges en total entre les que compten amb 170 qualificades d’innovadores (15 de les quals d’Espanya). Els principals gasos emesos pel boví de carn són el metà i l’àcid nitrós

– Estratègia Carboni Neutral 2050. Pla de treball elaborat per Provacuno per assolir la neutralitat climàtica del sector boví de carn espanyol el 2050, emetent els gasos d’efecte hivernacle que és capaç d’absorbir en el procés productiu.

L’Estratègia Carboni Neutral 2050 és un full de ruta que s’inspira en el Pacte Verd o Green Deal de la Unió Europea per emprendre els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU.

 

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors