Anafric se suma al Dia Internacional contra el Canvi Climàtic

Anafric s’uneix a la iniciativa del Dia Internacional contra el Canvi Climàtic. Cada 24 d’octubre es commemora a tot el món aquesta iniciativa, instaurada per la ONU, que vol posar en evidència els grans estralls que s’estan deslligant al planeta a causa del canvi climàtic.

Anafric, com a associació representativa del sector ramader-carni, expressa el seu compromís i alineament amb els objectius internacionals per reduir les emissions de Gasos d’Efecte Hivernacle (GEI).

El sistema ramader – carni forma part dels sistemes alimentaris. La sostenibilitat ens diferencia perquè treballem en fórmules que contribueixin al planeta des d’una òptica econòmica, política i social responsable. Per tant, el sistema ramader – carni és part de la solució.

 

Conscients dels reptes mediambientals que tots hem d’afrontar per al futur del planeta, des del sector ramader – carni no s’ha deixat de desenvolupar nous mètodes i propostes perquè la nostra ramaderia i la seva indústria siguin més sostenibles.

La principal intenció d’aquest projecte és promoure sistemes innovadors de producció animal i noves pràctiques que consolidin la sostenibilitat econòmica, mediambiental i social de les granges de boví.

D’altra banda, des del sector reivindiquem el paper de les vaques i les ovelles bomber, per eliminar biomassa que fàcilment pot cremar, ia la ramaderia, perquè actua com un «curtafocs» eficient per lluitar contra els incendis forestals com veiem cada estiu i que s’ha fet més evident a l’estiu del 2022.

 

Alguns projectes per millorar l’impacte mediambiental:

 

–Life Beef Carbon. L’objectiu d’aquest projecte és reduir l’empremta de carboni del boví de carn un 15% els propers 10 anys de forma col·lectiva i compartida a quatre països europeus productors de boví de carn: França, Itàlia, Irlanda i Espanya. Tot això en el marc duna estratègia més àmplia, orientada a reduir les emissions. Al projecte ‘Life Beef Carbon’ estan participant 2.000 granges en total entre les que compten amb 170 qualificades d’innovadores (15 de les quals d’Espanya). Els principals gasos emesos pel boví de carn són el metà i l’àcid nitrós

– Estratègia Carboni Neutral 2050. Pla de treball elaborat per Provacuno per assolir la neutralitat climàtica del sector boví de carn espanyol el 2050, emetent els gasos d’efecte hivernacle que és capaç d’absorbir en el procés productiu.

L’Estratègia Carboni Neutral 2050 és un full de ruta que s’inspira en el Pacte Verd o Green Deal de la Unió Europea per emprendre els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU.

 

Col·laboradors