Anafric anuncia la seva adhesió al projecte de Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia 2025. Aquesta col·laboració cerca destacar la rica tradició càrnia de la regió i potenciar el sector mitjançant activitats i esdeveniments que promoguin l’excel·lència gastronòmica catalana.
José Friguls, president d’ANAFRIC, va declarar: “La celebració de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025 representa una oportunitat única per al sector carni. Permetrà visibilitzar la qualitat i diversitat dels nostres productes, promoure pràctiques sostenibles i obrir nous mercats tant nacionals com internacionals. Aquesta iniciativa no només beneficiarà les indústries càrnies, sinó també els consumidors, en fomentar una alimentació més conscient i de qualitat”.
Durant l’esdeveniment, es duran a terme diverses activitats dissenyades per ressaltar la importància del sector carni a la gastronomia catalana. Entre elles s’inclouen exposició de productes, sessions formatives sobre tècniques de producció sostenible, innovació al sector carni i tendències de consum; rutes gastronòmiques o iniciatives per sensibilitzar el públic sobre els beneficis nutricionals i la sostenibilitat dels productes elaborats a Catalunya, entre els quals es troben els carnis.
La participació d’ANAFRIC en aquest projecte subratlla el compromís de l’associació amb la promoció i la millora del sector carni. A través d’aquestes activitats, es busca enfortir la posició de Catalunya al panorama gastronòmic mundial, alhora que s’impulsa l’economia local i es fomenta el turisme culinari.