Any 2022: es redueix el consum en general i de la carn en particular

Segons recull l’informe de consum alimentari a la llar, elaborat pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, entre l’octubre del 2021 i l’octubre del 2022 les vendes van caure un 8,8% en volum i un 2,5% en facturació. Mentre que la pasta i els llegums pateixen baixades de l’1,4% i el 2,2% respectivament, el consum de productes carnis i peix s’ha desplomat, amb caigudes properes al 15%. En el cas de la carn, les vendes s’han reduït de mitjana un 12,4%.

 

 

 

Carn

Tots els segments carnis decreixen, la carn congelada perd el 19,2% del volum, la carn transformada ho fa en un 8,6% i el tipus de carn fresca acumula un descens del 13,6%. Dins del segment de carn fresca, retrocés per a la compra d’oví/caprí (24,7 %), per la seva banda la carn de boví i conill, superen el 15,0 % de variació en negatiu. Les carns fresques de pollastre i porc són les millor que aguanten el descens amb retrocessos del 13,8% i 10,0% respectivament.

Més informació del panell en aquest enllaç

 

Col·laboradors