Baixa qualitat nutricional dels substituts de la carn, segons nous estudis

Un estudi publicat a la revista Nutrients mostra que molts dels substituts de la carn que es venen a Suècia afirmen tenir un alt contingut de ferro, però en una forma que el cos no pot absorbir.

Una dieta composta en gran part daliments dorigen vegetal, com tubercles, llegums, fruites i verdures sassocia amb beneficis per a la salut. Però hi ha hagut molts estudis sobre com la salut de les persones es veu afectada pel consum de productes basats en el que es coneix com a proteïnes vegetals texturitzades.

L’estudi, elaborat per la Universitat Tecnològica de Chalmers a Suècia, analitza 44 substituts de la carn diferents que es venen a Suècia, on es demostra que l’absorció estimada de ferro i zinc dels productes va ser extremadament baixa. Això és degut a que aquests substituts de la carn contenien alts nivells de fitats, antinutrients que inhibeixen l’absorció de minerals al cos.

Els fitats formen compostos insolubles amb minerals dietètics essencials, especialment ferro no hemo (ferro que es troba en aliments vegetals) i zinc, cosa que significa que no poden ser absorbits a l’intestí.

 

Teniu més informació a EUROCARNE

 

Col·laboradors