Baixa la producció de carn de boví un 5% durant els primers 5 mesos de 2020 a la UE

Durant els primers cinc mesos de l’any, els preus de la ramaderia a la UE i al Regne Unit havien estat en general en una trajectòria descendent (particularment entre març i maig), probablement reflectint canvis en l’oferta i la demanda causats pel coronavirus. Des de maig, els preus s’han estat recuperant en gran mesura, possiblement amb la flexibilització de les mesures de bloqueig i la millora de la demanda de serveis d’aliments. També poden haver contribuït un nivell menor d’importacions i de producció. A això s’uneix que la producció va baixar de mitjana un 5% (2,7 milions de tones de carn de boví), que en el mateix període de 2019.

La producció va ser menor en gairebé tots els països, incloses els principals productors (França, Alemanya). La major caiguda de la producció durant el període es va registrar a Itàlia, que va produir 50.000 tones (-16%) menys de carn bovina que en el mateix període de l’any passat.

Sens dubte, el sector de la carn de boví d’Itàlia s’hauria vist limitat després dels estrictes tancaments que es van implementar en resposta al coronavirus, sent un dels primers estats membres de la UE a fer-ho.

La menor producció s’ha vist acompanyada en gran mesura per una caiguda en les exportacions, que durant el període de cinc mesos van caure un 4% en comparació amb 2.019-282,300 tones. La caiguda dels enviaments a Regne Unit va ser el principal factor que va impulsar la caiguda de les exportacions, principalment en els volums enviats des d’Irlanda. Els enviaments de la UE a diverses destinacions més petits van créixer, inclosos la Xina, el Canadà i el Japó, però no prou com per compensar la pèrdua en el Regne Unit

Col·laboradors