Barbacoa i xai a la brasa. Celebra Sant Joan amb els nous talls per celebrar el Dia de l’Anyell, el proper 23 de juny

La celebració del dia del xai el proper 23 de juny, o Sant Joan, si es prefereix, és l’excusa perfecta per descobrir els nous talls de l’anyell, més adequats per elaborar a la barbacoa: el french rack, tournedó, el collarí, el tomahawk, el saratoga french rack, el t-bone i el xurrasc…

Aquests són els talls que s’adapten millor a cuinar en barbacoa perquè en la majoria dels casos són talls enganxats a l’os i tota la carn enganxada a l’os és la més saborosa i s’adapta millor a la barbacoa ja que aporten un sabor diferencial.

 

 

Una carn “sostenible i natural”

La carn de xai és la més sostenible i natural. I alhora és de les més completes nutricionalment, per la qual cosa són perfectes per incloure a la nostra dieta: variada i equilibrada. S’engloba en el grup de carns vermelles i, en aquest mateix grup, destaca per ser una de les més nutritives entre el boví, el cavall, el bou, la guatlla o l’ànec. Tens més informació sobre els elementres nutricionals de la carn de xai a www.canalcordero.com

A continuació, explicarem quins són els principals beneficis que aporta la carn de xai a nens i adults. Els vols conèixer?

  • És una carn rica en proteïnes d’alt valor biològic, les quals contribueixen a l’augment i la conservació dels músculs. A més, gràcies a això, la carn de xai ajuda a un millor creixement i el desenvolupament normal dels ossos dels més petits.
  • Conté niacina, més coneguda per vitamina B3, la qual ens ajuda a disminuir el cansament i la fatiga. Aquesta propietat és un punt molt a favor per a les persones grans i adultes, ja que són més propenses a patir cansament i anar esgotant-se més al llarg del dia que un nen.
  • Posseeix vitamina B6 i B12, que contribueixen al funcionament normal del sistema immunitari i una formació correcta de glòbuls vermells. Punts molt importants a tenir en compte tant en grans i petits, ja que ens ajudaran a protegir-nos de diferents malalties comunes.
  • Posseeix un alt contingut en potassi, mineral que alimenta el nostre sistema nerviós i el manté sa.
  • Molt relacionat amb el primer punt comentat, ens trobem amb el fòsfor, un altre dels elements nutricionals que ens trobem en aquesta rica carn i que ens ajudarà en el manteniment d’uns ossos i dents fortes i sanes.
  • Conté zinc i seleni, dos minerals que ens ajuden en gran mesura. El primer a la protecció de les cèl·lules, que poden patir danys oxidatius amb el pas de l’edat, i el segon a un manteniment de les ungles i el cabell molt més fort.

Podeu ampliar el valor nutricional de la carn de xai i cabrit en aquest enllaç.

Sant Joan, el día del xai

El proper 23 de juny el sector celebra el dia del xai. El que tradicionalment era un dia per ajuntar-se i celebrar Sant Joan, avui tornarà a ser un dia de celebració. I res millor que fer-ho al voltant d’una barbacoa amb carn de xai a casa amb família i amics. O bé demanar-los a través de les empreses que us poden portar els diferents talls a casa.

 

 

 

Col·laboradors