Barbacoa i xai a la brasa. Celebra Sant Joan amb els nous talls per celebrar el Dia de l’Anyell, el proper 23 de juny

La celebració del dia del xai el proper 23 de juny, o Sant Joan, si es prefereix, és l’excusa perfecta per descobrir els nous talls de l’anyell, més adequats per elaborar a la barbacoa: el french rack, tournedó, el collarí, el tomahawk, el saratoga french rack, el t-bone i el xurrasc…

Aquests són els talls que s’adapten millor a cuinar en barbacoa perquè en la majoria dels casos són talls enganxats a l’os i tota la carn enganxada a l’os és la més saborosa i s’adapta millor a la barbacoa ja que aporten un sabor diferencial.

 

 

Una carn “sostenible i natural”

La carn de xai és la més sostenible i natural. I alhora és de les més completes nutricionalment, per la qual cosa són perfectes per incloure a la nostra dieta: variada i equilibrada. S’engloba en el grup de carns vermelles i, en aquest mateix grup, destaca per ser una de les més nutritives entre el boví, el cavall, el bou, la guatlla o l’ànec. Tens més informació sobre els elementres nutricionals de la carn de xai a www.canalcordero.com

A continuació, explicarem quins són els principals beneficis que aporta la carn de xai a nens i adults. Els vols conèixer?

  • És una carn rica en proteïnes d’alt valor biològic, les quals contribueixen a l’augment i la conservació dels músculs. A més, gràcies a això, la carn de xai ajuda a un millor creixement i el desenvolupament normal dels ossos dels més petits.
  • Conté niacina, més coneguda per vitamina B3, la qual ens ajuda a disminuir el cansament i la fatiga. Aquesta propietat és un punt molt a favor per a les persones grans i adultes, ja que són més propenses a patir cansament i anar esgotant-se més al llarg del dia que un nen.
  • Posseeix vitamina B6 i B12, que contribueixen al funcionament normal del sistema immunitari i una formació correcta de glòbuls vermells. Punts molt importants a tenir en compte tant en grans i petits, ja que ens ajudaran a protegir-nos de diferents malalties comunes.
  • Posseeix un alt contingut en potassi, mineral que alimenta el nostre sistema nerviós i el manté sa.
  • Molt relacionat amb el primer punt comentat, ens trobem amb el fòsfor, un altre dels elements nutricionals que ens trobem en aquesta rica carn i que ens ajudarà en el manteniment d’uns ossos i dents fortes i sanes.
  • Conté zinc i seleni, dos minerals que ens ajuden en gran mesura. El primer a la protecció de les cèl·lules, que poden patir danys oxidatius amb el pas de l’edat, i el segon a un manteniment de les ungles i el cabell molt més fort.

Podeu ampliar el valor nutricional de la carn de xai i cabrit en aquest enllaç.

Sant Joan, el día del xai

El proper 23 de juny el sector celebra el dia del xai. El que tradicionalment era un dia per ajuntar-se i celebrar Sant Joan, avui tornarà a ser un dia de celebració. I res millor que fer-ho al voltant d’una barbacoa amb carn de xai a casa amb família i amics. O bé demanar-los a través de les empreses que us poden portar els diferents talls a casa.

 

 

 

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors