Cantàbria potencia el pasturatge en oví i de cabrit per fomentar el relleu generacional

La Conselleria de Desenvolupament Rural, Ramaderia, Pesca i Alimentació desenvoluparà un programa orientat a potenciar el pasturatge entre joves agricultors que fomenti el relleu generacional i permeti diversificar lactivitat ramadera tradicional per aportar rendibilitat i viabilitat al model de la ramaderia extensiva. Així ho ha anunciat aquest dijous el conseller de Desenvolupament Rural, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Pablo Palencia, durant la presentació del programa ‘Pastor’, una bateria de mesures que inclouen accions formatives, ajudes i estratègies de comercialització dirigides a potenciar la cria i explotació de bestiar oví i cabrum.

 

 

 

Amb aquest programa es persegueix prevenir incendis forestals mitjançant pasturatge dirigit; fomentar el relleu generacional al sector agropecuari, millorar la defensa de bestiar menor davant l’atac de depredadors; produir carn de xai i cabrit d’alt valor ambiental i els seus derivats lactis i fomentar els recursos genètics ramaders locals, segons la nota de premsa del Govern de Cantàbria.

Es dissenyaran una sèrie d’ajuts al pasturatge adaptant-se al nombre d’hectàrees on es duu a terme, i es replicaran les mesures adoptades en aquest sentit en altres comunitats autònomes. El programa, a més d’aquesta jornada de presentació, inclou un programa formatiu destinat a despertar l’interès de les ramaderies i possibles pastors que inclouen, entre d’altres, una visita a la cooperativa de pasturatge aragonès Oviaragón.

 

Més informació, Gobierno de Cantabria

 

Col·laboradors