Les explotacions ramaderes del nostre país han experimentat en els últims anys una profunda evolució que ha donat lloc a una nova realitat productiva, es seguretat alimentària, econòmica i mediambiental que ha fet que la producció ramadera espanyola es trobi entre les més evolucionades estructures productives del món . La plataforma Carn i Salut ha realitzat un informe, “La producció ramadera i càrnia i la sostenibilitat”, en el qual es va resumint les diferents realitats del sector carni a Espanya. I Anafric va anar publicant aquestes informacions, setmana a setmana.
Si la passada setmana ens fèiem ressò de l’percentatge d’emissions d’efectes hivernacle de el sector carni (un 7%), aquesta setmana realitzem un repàs a el model productiu i sostenible de les produccions ramaderes.
Espanya aplica el model de producció europeu, els estàndards de qualitat i seguretat alimentària són els més exigents de l’àmbit internacional i ofereixen la total garantia que els productes ramaders espanyols que arriben a qualsevol lloc del planeta són segurs i de qualitat, a més que es s’han produït respectant el medi ambient i el benestar dels animals.
Aquest model es basa en 4 pilars:
- Benestar animal
- Sanitat animal
- Alimentació dels animals
- Respecte a l’entorn
Tot això sumat a un rigorós sistema de traçabilitat que permet seguir el “camí” d’un producte des de la granja fins a la taula.
Aquesta forma de producció sostenible no només redunda en la millora de vida dels animals, sinó també en una major qualitat del producte.
Aquest model de producció sostenible garanteix:
- L’execució de bones pràctiques en les explotacions i al llarg de la cadena de valor
- La prevenció de malalties animals
- El benestar de la ramaderia
- La cura i respecte a l’entorn
- La seguretat dels treballadors
- La seguretat alimentària gràcies a el sistema de traçabilitat de camp a la taula
Tot això té com a resultat uns productes de màxima qualitat, saludables, segurs i produïts amb baix impacte ambiental i atenent el benestar dels animals.