Castella-la Manxa alerta de les “greus” conseqüències del temporal de neu i fred per a la ramaderia extensiva

Asaja Castella-la Manxa ha alertat de les “greus” conseqüències del temporal de neu i fred per a la ramaderia extensiva i el nou cop econòmic que tindrà per als ramaders, molt castigats ja com a conseqüència del COVID-19. L’organització agrària ha relatat que la gran quantitat de neu caiguda durant els últims dies en nombroses zones ramaderes de la regió va dificultar, en un primer moment, l’accés on guarden el bestiar per poder proporcionar-los aliment.

Però un cop passats aquests primers moments, el problema s’està agreujant a causa de la gran quantitat de neu que cobreix les pastures i a les baixes temperatures que es preveuen durant aquests dies. Els productors s’estan veient obligats a alimentar els seus animals, el que suposa un important cost diari que pot prolongar-se en el temps, davant les adverses previsions meteorològiques.

Des d’Asaja s’apunta, a més, que el bestiar es troba en plena paridora i molts ramaders no poden atendre les seves ovelles. El temporal ha provocat també l’ensorrament de naus ramaderes i agrícoles a causa de el pes de la neu a les teulades.

 

Col·laboradors