Comunicació i formació: claus davant la resistència antimicrobiana, nova jornada del PRAN al Dia Europeu per a l’Ús Prudent dels Antibiòtics

Des del 2008, se celebra cada any el Dia Europeu per a l’ús  Prudent dels Antibiòtics, una iniciativa impulsada pel Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de les Malalties (ECDC). El seu objectiu és conscienciar sobre els riscos associats a l’ús indegut dels antibiòtics i fer una crida al consum responsable, tant en salut humana com en sanitat animal, per prevenir l’aparició i el desenvolupament de resistència als antimicrobians.

 

 

 

El Pla Nacional davant de la Resistència als Antibiòtics (PRAN), coordinat per l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), organitza aquesta jornada divulgativa per sensibilitzar i conscienciar la societat en general i els professionals sanitaris de la gravetat del problema de la resistència als antimicrobià.

 

INSCRIPCIONS A L’ESDEVENIMENT

 

La jornada se celebrarà el 17 de novembre de manera presentacial al Ministeri de Sanitat, encara que es podrà seguir també per streaming, i portarà per títol “Comunicació i formació: claus davant de la resistència antimicrobiana. Es tracta d’una jornada que serà conduïda per Marián García (@boticariagarcia) i que comptarà amb la presència de:

9.45 h – 10.30 h Maria Jesús Lamas – Directora de l’AEMPS. Resultats i èxits del PRAN 2023

10:30 h – 11:30 h Taula rodona – La importància de la formació davant de la resistència antimicrobiana

  • Helena González, @BigVanCiencia
  • Ignacio López-Goñi, @microBIOblog
  • Jaime Suárez, organitzador carrera Corre sense Resistències!
  • Jéssica Gil, professora Unitat Microbiologia UCM @jessigserna

12:00h a 13:00h Taula rodona – Claus de la comunicació i el canvi de comportament a l’àmbit de la salut

  • David Callejo, @davidcallejo10
  • Esther Gómez, @mienfermerafavorita
  • Guillermo Martín, @farmaenfurecida
  • Víctor Algra, @UnVeterinari

Modera: Luis Quevedo – Periodista i divulgador

13:00h a 13:30h Discurs de tancament

 

PROGRAMA

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors