Comunicació i formació: claus davant la resistència antimicrobiana, nova jornada del PRAN al Dia Europeu per a l’Ús Prudent dels Antibiòtics

Des del 2008, se celebra cada any el Dia Europeu per a l’ús  Prudent dels Antibiòtics, una iniciativa impulsada pel Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de les Malalties (ECDC). El seu objectiu és conscienciar sobre els riscos associats a l’ús indegut dels antibiòtics i fer una crida al consum responsable, tant en salut humana com en sanitat animal, per prevenir l’aparició i el desenvolupament de resistència als antimicrobians.

 

 

 

El Pla Nacional davant de la Resistència als Antibiòtics (PRAN), coordinat per l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), organitza aquesta jornada divulgativa per sensibilitzar i conscienciar la societat en general i els professionals sanitaris de la gravetat del problema de la resistència als antimicrobià.

 

INSCRIPCIONS A L’ESDEVENIMENT

 

La jornada se celebrarà el 17 de novembre de manera presentacial al Ministeri de Sanitat, encara que es podrà seguir també per streaming, i portarà per títol “Comunicació i formació: claus davant de la resistència antimicrobiana. Es tracta d’una jornada que serà conduïda per Marián García (@boticariagarcia) i que comptarà amb la presència de:

9.45 h – 10.30 h Maria Jesús Lamas – Directora de l’AEMPS. Resultats i èxits del PRAN 2023

10:30 h – 11:30 h Taula rodona – La importància de la formació davant de la resistència antimicrobiana

  • Helena González, @BigVanCiencia
  • Ignacio López-Goñi, @microBIOblog
  • Jaime Suárez, organitzador carrera Corre sense Resistències!
  • Jéssica Gil, professora Unitat Microbiologia UCM @jessigserna

12:00h a 13:00h Taula rodona – Claus de la comunicació i el canvi de comportament a l’àmbit de la salut

  • David Callejo, @davidcallejo10
  • Esther Gómez, @mienfermerafavorita
  • Guillermo Martín, @farmaenfurecida
  • Víctor Algra, @UnVeterinari

Modera: Luis Quevedo – Periodista i divulgador

13:00h a 13:30h Discurs de tancament

 

PROGRAMA

Col·laboradors