Corderex rep l’autorització per obtenir el certificat ‘Compromís Benestar Animal’ AWIS

El Consell Regulador de la IGP Be d’Extremadura ‘Corderex’ ha rebut l’autorització provisional per obtenir el certificat de el reglament tècnic de benestar animal i traçabilitat ‘Compromís Benestar Animal “AWIS’. El període de validesa d’aquesta autorització provisional és de 12 mesos.

Segons el director tècnic de Coderex, Raúl Muñiz, la IGP sempre ha apostat per transmetre a l’consumidor les màximes garanties pel que fa a la qualitat del producte, la seva traçabilitat i la seguretat. “Corderex, com a sistema tradicional de producció de xai, sempre ha garantit el compliment dels màxims estàndards de benestar animal, de manera que aquesta certificació és molt important.

Què és el certificat AWIS

El certificat AWIS és un certificat que llança l’Organització Interprofessional de l’Oví i Cabrum de Carn, INTEROVIC, amb l’objectiu de garantir que la carn d’oví i cabrum compleixi amb els més alts estàndards relatius a l’benestar animal i traçabilitat. Aquest reglament vetlla pel compliment dels cinc principis de l’benestar animal establerts per l’Organització Mundial de la Salut Animal, com són:

  • Animals lliures de fam, de set i de desnutrició
  • Animals lliures de temor i d’angoixa
  • Animals lliures de molèsties físiques i tèrmiques
  • Animals lliures de dolor, de lesió i de malaltia
  • Animals lliures de manifestar un comportament natural

Per a tots aquells interessats en aconseguir el segell AWIS o PAWS de Provacuno, contacteu amb ANAFRIC i els assessorarem.

 

Col·laboradors