‘De la granja a la Taula’: Planas trasllada a la UE les seves diferències amb el que proposa l’estratègia verda per als sectors carni i ramader

“No estem d’acord amb el tractament de el sector carni, de el sector ramader. Creiem que cal realment una anàlisi de fons si es vol discutir el tema i no una breu referència de passada que és el que fa el document, que sembla voler posar en dubte la producció d’aquest sector tan important, mitjançant la nostra ramaderia extensiva, per a la realitat econòmica i social d’Espanya com de molts altres països de la Unió Europea.”

El ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha participat aquesta setmana en el Consell informal de Ministres d’Agricultura i Pesca de la Unió Europea, en el qual s’ha debatut sobre les estratègies del nou Pacte Verd Europeu i sobre el futur marc financer plurianual (MFP) per al període 2021-2027.

Assegurar-se que les metes són assolibles

Planas ha subratllat que Espanya sempre ha defensat una major ambició mediambiental per a la Política Agrària Comuna (PAC), per la qual cosa comparteix els objectius de les estratègies de “De la granja a la taula” i de “Biodiversitat”, però també ha demanat a la Comissió Europea (CE) estudis d’impacte per assegurar que les metes que es marquen són assolibles. Davant els seus homòlegs, el ministre va assenyalar que el sector ramader té un “paper clau” en les àrees rurals i va demanar evitar els enfocaments que puguin “crear problemes” als productors.

Planas ha demanat a Brussel·les que expliqui “com ha calculat” els objectius (en relació amb la reducció de l’ús de pesticides i fertilitzants, o d’antibiòtics per al bestiar) fixats en l’estratègia “De la granja a la taula” i ha confiat que faciliti un impacte econòmic detallat de les seves propostes.

També va subratllar la necessitat de “pressupost, temps i flexibilitat” per complir aquests objectius, “tenint en compte que ens trobem en situacions productives agronòmiques molt diferents en funció dels Estats membres”.

“Cal una transició justa perquè sigui vista com una oportunitat, millor que com una amenaça”, ha indicat davant els ministres.

Teniu més informació sobre les declaracions de ministre Luis Planas a aquest vídeo:

 

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors