‘De la granja a la Taula’: Planas trasllada a la UE les seves diferències amb el que proposa l’estratègia verda per als sectors carni i ramader

“No estem d’acord amb el tractament de el sector carni, de el sector ramader. Creiem que cal realment una anàlisi de fons si es vol discutir el tema i no una breu referència de passada que és el que fa el document, que sembla voler posar en dubte la producció d’aquest sector tan important, mitjançant la nostra ramaderia extensiva, per a la realitat econòmica i social d’Espanya com de molts altres països de la Unió Europea.”

El ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha participat aquesta setmana en el Consell informal de Ministres d’Agricultura i Pesca de la Unió Europea, en el qual s’ha debatut sobre les estratègies del nou Pacte Verd Europeu i sobre el futur marc financer plurianual (MFP) per al període 2021-2027.

Assegurar-se que les metes són assolibles

Planas ha subratllat que Espanya sempre ha defensat una major ambició mediambiental per a la Política Agrària Comuna (PAC), per la qual cosa comparteix els objectius de les estratègies de “De la granja a la taula” i de “Biodiversitat”, però també ha demanat a la Comissió Europea (CE) estudis d’impacte per assegurar que les metes que es marquen són assolibles. Davant els seus homòlegs, el ministre va assenyalar que el sector ramader té un “paper clau” en les àrees rurals i va demanar evitar els enfocaments que puguin “crear problemes” als productors.

Planas ha demanat a Brussel·les que expliqui “com ha calculat” els objectius (en relació amb la reducció de l’ús de pesticides i fertilitzants, o d’antibiòtics per al bestiar) fixats en l’estratègia “De la granja a la taula” i ha confiat que faciliti un impacte econòmic detallat de les seves propostes.

També va subratllar la necessitat de “pressupost, temps i flexibilitat” per complir aquests objectius, “tenint en compte que ens trobem en situacions productives agronòmiques molt diferents en funció dels Estats membres”.

“Cal una transició justa perquè sigui vista com una oportunitat, millor que com una amenaça”, ha indicat davant els ministres.

Teniu més informació sobre les declaracions de ministre Luis Planas a aquest vídeo:

 

Col·laboradors