Del 12 al 14 de juny: El PRAN, als cursos d’estiu de la Universitat Complutense de Madrid amb “Resposta One Health i resistència als antibiòtics”

En un escenari postpandèmic s’ha reprès a les agendes els temes que aborden els problemes de salut que afecten de manera excel·lent la humanitat, entre ells el de la resistència als antimicrobians. La COVID-19 ha mostrat la necessitat del treball multi- i pluridisciplinar per trobar solucions a aquests problemes.

 

 

Espanya té un pla de lluita davant de la resistència (PRAN: Pla Nacional davant de la Resistència als Antibiòtics) des del 2014. El nou PRAN (2022-2024), amb un enfocament d’una sola salut (One Health), afronta nous reptes que impliquen una major conscienciació i implicació de la societat. Per tot això, el PRAN participa als cursos d’estiu que la Universitat Complutense de Madrid organitza a El Escorial. Seran del 12 al 14 de juny i es poden inscriure a aquest enllaç.

El coneixement de la biologia dels microorganismes i els mecanismes de resistència pels quals es defensen els bacteris dels antibiòtics, l’experiència prèvia aplicada al disseny dels nous antimicrobians i la innovació en noves estratègies marquen gran part de la investigació actual a la lluita davant de les resistències.

 

Col·laboradors