Dieta Mediterrània: Científicament, protectora de la salut i la més sostenible

Experts en els àmbits de la salut, la sostenibilitat i la cultura han evidenciat que l’estil de vida que promou i defensa la dieta mediterrània, on s’inclou tots els aliments, és dels més saludables i dels més sostenibles. El Congrés Internacional Dieta Mediterrània ha conclòs amb una sèrie d’argumentaris que mereix que tinguem en compte:

-Cal unir esforços per preservar la dieta mediterrània tradicional que és realment, tal com s’ha demostrat científicament, protectora de la salut, especialment de la malaltia cardiovascular, el càncer, les malalties neurodegeneratives i la diabetis.

-Pel que “cal salvaguardar aquesta herència que és Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat”, segons ha explicat el president del Congrés, Ramón Estruch.

Segons es va poder concretar al Congrés, institucions com la UNESCO, la FAO i l’OMS estan salvaguardant la dieta mediterrània i promouen transmetre-la de generació a generació.

Com bé expliquen des d’Eurocarne: “La dieta mediterrània com a sistema alimentari s’alça com a alternativa sostenible al sistema alimentari característic dels països rics actualment que no és viable a llarg termini. Aquest engloba la sostenibilitat total del planeta i les recomanacions sobre el consum d’aliments preferentment de proximitat, de temporada, entre altres aspectes, així com una gastronomia basada en receptes i mètodes culinaris inspirats en la nostra cultura i en la biodiversitat a favor de la salut del nostre planeta i la lluita contra el canvi climàtic.”

El Congrés Internacional Dieta Mediterrània ha tingut lloc el 6 i 7 d’abril amb la participació de professionals del camp de la nutrició i la salut, a nivell nacional i internacional.

Les conclusions i investigacions del Congrés, les podeu trobar en aquest enllaç.

Col·laboradors