D’on prové el CO2 contaminant?

En Anafric ens fem ressò d’una notícia publicada al Diario de León. En contra de les teoria que feien a el camp responsable de l’excés d’emissions de C02, causa de el canvi climàtic, les noves dades avalen que el maneig ramader no és el culpable d’aquesta càrrega. Els recents registres mostren que la ramaderia no és la responsable principal de l’canvi climàtic. Les dades del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic indiquen que les produccions ramaderes de carn representen únicament el 7% de l’total d’emissions de GEH del nostre país. Els sectors de producció ramadera, elaboració i comercialització de carn han seguit realitzant les seves activitats des de la declaració de la pandèmia del COVID-19 per mantenir proveïda a la població de forma adequada amb aliments segurs i de qualitat.

Organitzacions com Greenpeace han reconegut que els valors mitjans de diòxid de nitrogen a ciutats com Madrid tot just van aconseguir el 40% de el límit fixat per l‘Organització Mundial de la Salut i la UE. Uns 1.000 milions de persones viuen de la ramaderia i la producció de carn en el món, d’ells més de 2 milions a Espanya, el sector ramader carni reafirma el seu compromís amb la sostenibilitat, la millora de l’entorn i la reducció dels gasos d’ efecte hivernacle.

Des d’Anafric i la plataforma Carne y Salud publicarem cada setmana informació contrastada sobre el sector de la carn i les dades positives entorn a el medi ambient i la sostenibilitat.

Font: Diario de León

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors