D’on prové el CO2 contaminant?

En Anafric ens fem ressò d’una notícia publicada al Diario de León. En contra de les teoria que feien a el camp responsable de l’excés d’emissions de C02, causa de el canvi climàtic, les noves dades avalen que el maneig ramader no és el culpable d’aquesta càrrega. Els recents registres mostren que la ramaderia no és la responsable principal de l’canvi climàtic. Les dades del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic indiquen que les produccions ramaderes de carn representen únicament el 7% de l’total d’emissions de GEH del nostre país. Els sectors de producció ramadera, elaboració i comercialització de carn han seguit realitzant les seves activitats des de la declaració de la pandèmia del COVID-19 per mantenir proveïda a la població de forma adequada amb aliments segurs i de qualitat.

Organitzacions com Greenpeace han reconegut que els valors mitjans de diòxid de nitrogen a ciutats com Madrid tot just van aconseguir el 40% de el límit fixat per l‘Organització Mundial de la Salut i la UE. Uns 1.000 milions de persones viuen de la ramaderia i la producció de carn en el món, d’ells més de 2 milions a Espanya, el sector ramader carni reafirma el seu compromís amb la sostenibilitat, la millora de l’entorn i la reducció dels gasos d’ efecte hivernacle.

Des d’Anafric i la plataforma Carne y Salud publicarem cada setmana informació contrastada sobre el sector de la carn i les dades positives entorn a el medi ambient i la sostenibilitat.

Font: Diario de León

Col·laboradors