Un 28 de maig, un immigrant alemany resident als Estats Units va servir la primera hamburguesa al seu restaurant. Corria l’any 1895, quan el xef Louis Lassen, de Connecticut (EUA), va elaborar la primera hamburguesa a Amèrica del Nord amb una recepta que li van facilitar uns mariners provinents del port d’Hamburg. I és que la paraula “hamburguesa” provenia, precisament, de la ciutat d’Hamburg, a Alemanya, el port més gran d’Europa en aquella època.
L’hamburguesa elaborada amb carn conté valor nutritius i, a més, és un producte artesanal que s’ha sabut adaptar als nous temps, introduint-se a l’alta cuina i convertint-se en un plat de referència.
Amb l´excusa de la celebració d´aquest dia, es vol reivindicar que és un plat senzill, versàtil, saludable i nutritiu. L’hamburguesa compta amb una gran quantitat de vitamines, com la B12, i minerals, com el potassi, bàsics per al bon funcionament del nostre organisme. La carn ens ajuda a enfortir els nostres músculs i com que és rica en ferro, és part del motor de l’energia que necessitem al dia.
Una bona hamburguesa, elaborada amb matèria primera de primera, ajuda a activar els nostres glòbuls vermells, facilitant el transport d’oxigen per tot el nostre cos.