El Dia Internacional de l’Hamburgesa es consolida com una acció per donar visibilitat a aquest elaborat nutritiu i de qualitat

Un 28 de maig, un immigrant alemany resident als Estats Units va servir la primera hamburguesa al seu restaurant. Corria l’any 1895, quan el xef Louis Lassen, de Connecticut (EUA), va elaborar la primera hamburguesa a Amèrica del Nord amb una recepta que li van facilitar uns mariners provinents del port d’Hamburg. I és que la paraula “hamburguesa” provenia, precisament, de la ciutat d’Hamburg, a Alemanya, el port més gran d’Europa en aquella època.

 

 

L’hamburguesa elaborada amb carn conté valor nutritius i, a més, és un producte artesanal que s’ha sabut adaptar als nous temps, introduint-se a l’alta cuina i convertint-se en un plat de referència.

Amb l´excusa de la celebració d´aquest dia, es vol reivindicar que és un plat senzill, versàtil, saludable i nutritiu. L’hamburguesa compta amb una gran quantitat de vitamines, com la B12, i minerals, com el potassi, bàsics per al bon funcionament del nostre organisme. La carn ens ajuda a enfortir els nostres músculs i com que és rica en ferro, és part del motor de l’energia que necessitem al dia.

Una bona hamburguesa, elaborada amb matèria primera de primera, ajuda a activar els nostres glòbuls vermells, facilitant el transport d’oxigen per tot el nostre cos.

Altres informacions

Col·laboradors