El futur de la indústria càrnia centra l?assemblea general de la UECBV a Barcelona

Representants europeus de la carn i el bestiar es van reunir a Barcelona en una trobada emmarcada a l’Assemblea General de la UECBV, la unió europea per a la producció i el comerç de carn i bestiar. Amb el lema “Els temps estan canviant, nosaltres també”, la UECBV va marcar la pauta del seu futur, afirmant el compromís amb la vida animal.

 

 

La reunió a Barcelona va ser organitzada per les quatre associacions membres de la UECBV a Espanya i presentava tres oradors interessants:

La Sra. Joanna Stawowy, en representació del Gabinet del Comissari d’Agricultura de la UE, va demanar atenció especial per a la protecció dels animals durant el transport i va destacar la importància de la comunicació proactiva per part del sector ramader i carni en el proper diàleg estratègic . La Sra. Stawowy va compartir a més una actualització sobre l’estratègia de proteïnes que s’implementarà durant el primer trimestre del 2024.

Jordi Alavedra, professor de màrqueting i comunicació de Barcelona, va mostrar com les notícies falses poden influir a les xarxes socials i en la formulació de polítiques. Va proporcionar exemples interessants en matèria de producció i consum de carn va llançar diverses idees per a una comunicació proactiva i positiva sobre el consum de carn.

D’altra banda, Abel Mariné, catedràtic de Nutrició i Ciència dels Aliments de la Universitat de Barcelona, va explicar la connexió entre el consum de carn, la salut i la sostenibilitat i va destacar que la carn és una part essencial de la dieta humana, que no pot ser reemplaçada fàcilment per proteïnes alternatives.

Els membres de la UECBV van triar el Sr. Laurens Hoedemaker, DVM dels Països Baixos com el seu nou president i el Sr. Roland Ackermann d’Àustria com a vicepresident i president de la Secció d’Indústria Càrnica de la UECBV.

 

Col·laboradors