El Govern vigilarà la temperatura al transport de bestiar fins al 15 de setembre

El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) i les comunitats autònomes activaran fins al 15 de setembre vinent, el pla d’actuacions per controlar la temperatura en els transports d’animals vius durant aquest estiu. Les mesures afecten els desplaçaments de més de vuit hores amb destinació a altres països, tant de la Unió Europea com de països tercers.

La normativa comunitària estableix que en els trasllats llargs d’animals vius per carretera (èquids, bovins, ovins, caprins i porcins) cal mantenir, a l’interior del vehicle, un interval de temperatura de 5 a 30 graus centígrads, amb una tolerància de +/- cinc graus en funció de la temperatura exterior.

Per tant, el vehicle ha d’estar equipat amb un sistema de control i registre de la temperatura.

Fins al 15 de setembre, l’autoritat competent al lloc d’origen verificarà que les previsions de temperatura durant el viatge es mantindran en els intervals que marca la normativa comunitària i no s’autoritzaran els trajectes la previsió dels quals superin els 35 graus.

Un cop autoritzat el desplaçament, se sol·licitarà a l’organitzador que, juntament amb la devolució del quadern de bord obligatori, s’enviïn els registres de temperatura realitzats durant tot el trajecte per comprovar que s’han complert els rangs previstos a la legislació vigent.

 

 

Col·laboradors