El grup d’oví i caprí d’Anafric es reuneix a Saragossa per analitzar el futur del sector

El grup d’oví-caprí d’Anafric ha celebrat la seva reunió anual a Saragossa. A l’esdeveniment han assistit més de 60 empreses del sector i representants també de la indústria pelletera.

Anafric, associació empresarial càrnia espanyola, i el seu grup de treball del sector oví i caprí s’han reunit el 12 de febrer a Saragossa per  analitzar les actuals circumstàncies de les empreses d’aquests sectors. Sota el lema #TornemAlOrigen, la reunió va exposar la pròpia experiència de les empreses respecte al benestar animal. Enguany els amfitrions a la cita sectorial han estat Franco i Navarro i Carnes Selectas Cinco Villas, a més de comptar amb la col·laboració de  Nanta, Invest in Extremadura, MSD Animal Health e Interovic.

Missatge del sector
El president d’Anafric, José Fríguls, ha estat l’encarregat d’obrir la reunió i donar pas a la conferència “Producció i indústries d’oví, oportunitats a Extremadura”, impartida per  Invest in Extremadura.

Un altre dels assumptes tractats en la reunió ha estat El desafiament actual de la lluita enfront de les pneumònies en l’esquer de xais de la mà de MSD Animal Health.

La tercera conferència de la jornada portava per títol  “Benestar animal, un avantatge en un món canviant”, on José Mª  Belló, cap de productes d’oví-caprí de Grup Nanta, va exposar l’experiència de les empreses ovines i caprines, en l’aplicació de la normativa comunitària en matèria de benestar animal.

En aquest punt, Miguel Ángel Aparicio, integrant del SEPROBA (Societat Espanyola de Protecció i Benestar Animal) i president de la Secció de Zootècnia de la Reial Acadèmia de Ciències Veterinàries d’Espanya, i Luis Fernando Gosálvez  membre de SEPROBA i de la UECBV (Unió Europea de Comerciants de Bestiar i de Carn) han aportat la seva visió científica sobre la protecció i el benestar dels animals, en totes les etapes de la cadena de valor.

Aquesta jornada, un any més, també ha servit com a punt de trobada perquè totes les empreses més representatives del sector oví-caprí espanyol associades a ANAFRIC hagin pogut debatre les seves inquietuds i crear sinergies en un ambient únic.

Col·laboradors