El Pacte Verd europeu és el full de ruta de la Comissió Europea cap a un nou model econòmic de creixement circular, segons Luis Planas

El ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha participat en el Fòrum de l’Alimentació Qcom.es, a la jornada “Implicacions de l’estratègia verda de la Comissió Europea per a l’alimentació a Espanya” i ha assenyalat que el Pacte Verd (Green Deal) és el full de ruta de la CE cap a un nou model econòmic d’economia circular.

 

Per al ministre la transició cap a aquest nou model d’economia ha de comptar amb el suport d’una PAC centrada en el Pacte Verd. La nova PAC, ha dit, no és una continuació de l’actual política, sinó un punt i a part cap a un model més sostenible i, Espanya, està ben situada perquè compta amb un sector competitiu, capaç de fer front als nous reptes.

 

Espanya “està ben situada per fer front als reptes que es plantegen”. El ministre ha assenyalat que, abans de l’entrada en vigor de la nova PAC en 2023, el sector comptarà amb un temps útil per avançar en aquests nous reptes que marcaran la propera dècada d’una agroalimentació més sostenible.

 

En el marc de les estratègies comunitàries, el ministre ha recalcat que l’agricultura ecològica espanyola es configura com un sector estratègic i líder en l’àmbit comunitari, ja que és el país de la UE amb major nombre d’hectàrees dedicades a cultius bio (2, 3 milions). Ha ressaltat que l’extensió ecològica suposa ja el 9,6% de la superfície agrària útil (SAU), un bon punt de partida per assolir l’objectiu “perfectament aconseguible” del 25% el 2030.

 

Col·laboradors