La iniciativa del sector alimentari i carni para sol·litar un Dia Mundial de la Triperia ja és realitat: 30 d’octubre

Cuiners com Martín Berasategui o David De Jorge (àlies Robin Food) i associacions empresarials i professionals del sector alimentari i carni s’uneixen per promoure la instauració del Dia Mundial de la Triperia. La iniciativa compta amb el suport de l Asociación Empresarial de Industrias Alimentarias de la Comunidad de Madrid (ASEACAM), associacions professionals del sector carni com  Provacuno, Interovic i Interporc, DAPSA  empresa de la indústria transformadora de triperia i principal impulsora de la idea, a més de majoristes de triperia, entre d’altres. Aquesta iniciativa s’ha presentat al Saló Gourmets i n’ha donat els fruits: el Dia Mundial de la Trencadura serà el 30 d’octubre.

 

 

 

La proposta de fixar un dia al calendari anual en què tinguen lloc diferents activitats amb la triperia com a protagonista, també està recolzada a la part institucional per M Producto de Madrid.

 

La triperia constitueix un bé preuat: que forma part del patrimoni gastronòmic espanyol i que a més d’exquisit, resulta ser sostenible, en línia amb la pràctica d’aconseguir el màxim aprofitament i evitar el malbaratament

 

Tots coincideixen a reconèixer que la triperia constitueix un bé preuat: que forma part del patrimoni gastronòmic espanyol i que a més d’exquisit, resulta ser sostenible, en línia amb la pràctica d’aconseguir el màxim aprofitament i evitar el malbaratament. Paral·lelament insisteixen en l’oportunitat de difondre els seus beneficis i la necessitat de generar cultura al seu voltant per garantir-li una llarga vida.

Les properes setmanes s’espera comptar amb noves adhesions a aquesta causa, tant per part de representants d’institucions i organismes vinculats al sector professional de l’alimentació, com d’altres figures de la cuina. L’etiqueta per compartir la iniciativa és #Porundiadelacasqueriaya

 

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors